Vonkfiksie – Die soektog

Jy is weg.

My liggaam word ’n legkaart toe die hospitaal skakel. My hele wese skeur uitmekaar. My siel spat aan skerwe. Stukke lê versprei oor die aarde heen, lê verlate waar ons saam was.

Maar nou is daar niemand om my op te tel nie. Niemand om na die stukke te soek en hulle weer aanmekaar te sit nie. Niemand om sagkuns weer lewe in die dooie dele te blaas nie. Geen Isis. Geen moeder wat na my gebroke liggaam sal soek nie. Ek sal nie soos Osiris weer aanmekaar gesit word nie. Ek sal nie soos Leminkainen weer uit die water gehaal word nie. Nee, ek word alleen gelaat om sonder jou stadig — tog so stadig — na die stukke te soek.

Vir elke stuk moet ek weer in ons spore gaan loop. Maar dié keer volg ek al die paaie van herinnering alleen. Elke stuk moet weer geskaaf, gepoets, gemeet word. Al die herinneringe wat daarin opgesluit is, moet behou word. Die stof en aanpaksels van hartseer en sout trane moet weg. Dít moet nie behou word nie.

Net die mooi moet agterbly.

My ligaam is soos ’n legkaart waarvan daar stukke weg is. Dis stukkies waarna ek soek en soek maar nie kan opspoor nie. Dis die klein herinneringe wat vergete is. Vergete sal bly. Ek kan nie onthou hoe belangrik dié stukke se herinneringe is nie. Hulle vorm gate in die patroon wat my slapelose nagte gee.

Ek kan nie onthou waar ek nog nie gekyk het nie.

Is daar iets in een van daardie stukke wat al die ander stukke weer bymekaar sal hou?

Ná jare staan ek steeds met stukke van die legkaart in my hande. Daar is stukke wat net nie skoon wil was nie. Daar is stukke wat op so ’n manier gebreek is, dat hulle nie weer by die ander sal inpas nie. Daar is pyngevulde stukke wat ek nie wil terugsit nie. Dele wat ek nie wil hê van my moet deel wees nie. Wat vergete op geheime plekke moet bly.

Ná jare begin die skerwe weer aanmekaar groei, maar die bly krake wys. Letsels wat ek nie kan wegsteek nie. Iets wat in my oë wys as ek dink niemand kyk nie. Hartseer. Verlange. Seerkry. ’n Diepe seer wat nooit heeltemal sal genees in hierdie sterflike wêreld nie.

My liggaam sal ’n legkaart bly.Categories: Fiction, Flash Friday

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Let Me Tell You the Story of...

A writing blog by H.R.R. Gorman

The Art of Blogging

For bloggers who aspire to inspire

Richard's Blog

A quiet corner to talk about my varied thoughts.

Tammy's Reading/Writing Life

A mother, wife, writer, teacher, coach, book fairy, and runner that has random thoughts about lots of topics!

The Official Blog of Horror and Fantasy Writer Lionel Ray Green

"Life is horror and fantasy, not necessarily in that order."

Thoughts of a Bored Writer

My writing. Mostly.

Chris The Story Reading Ape's Blog

READER - WRITER - RESOURCES - & MORE

Hersenspinsel

Afrikaanse fiksie deur Carin Marais

irevuo

art. popular since 10,000 BC

Travels With Nano

Sharing the world's delightful sights and bites to inspire your next travel adventure.

KRISTINA STANLEY

Best-selling Author of the Stone Mountain Mystery Series

Quiet Water Craft

Official crafty blog for my Quiet Water Craft Etsy shop

Julia's Creative Year

my year of trying to be more creative in different ways

Confessions of a Readaholic

Book Reviews | IAuhor nterviews | EST 2013

Art of Shaima

Fantasy Art and Illustration

Jo-Creates

Knit one, Crochet too, then go make something to eat!

whit::knits

(and crochets, and stitches, and is otherwise generally crafty)

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Flash-365

Oh! Take a shit, read a story. - My Mother on flash fiction

%d bloggers like this: